Užmirštas „Eurojackpot“ bilietas vilniečiui atnešė daugiau nei 60 000 Eur laimėjimą

Sutikęs pasidalinti savo sėkmės istorija Donatas pasakoja, kad tą lemtingąjį kartą loterijoje sudalyvavo po maždaug pusmečio pertraukos.

„Nebuvo jokios ypatingos progos ar priežasties. Tiesiog prieš darbą užsukau papildyti viešojo transporto kortelę ir toptelėjo mintis paimti loterijos bilietų. Taip ir padariau, susidėjau juos į piniginę. O tada – užmiršau“, – juokiasi vilnietis.

Donato akis neužkliuvo nei už „Eurojackpot“ laidos, nei už socialiniuose tinkluose skelbtų sveikinimų nežinomam laimėtojui. Bilietus jis atsitiktinai atsiminė vieną vakarą po darbo.

„Tada puoliau tikrintis  – ir pats pirmas buvo laimingas. Iki tol nebuvau kažko rimtesnio laimėjęs, tai sunkiai patikėjau. Bilieto numerį vedžiau kelis kartus“, – pirmąją reakciją po netikėtos žinios prisimena žaidėjas.

Kadangi į loterijos atstovybę laimingą „Eurojackpot“ bilietą Donatas pristatė jau kitą dieną, sudėlioti planų, kaip leis laimėtą penkiaženklę sumą vyras nespėjo. Tačiau pasidalino keliomis mintimis: „Sūnus gyvena užsienyje, tai pas jį galvoju apsilankyti. Taip pat dalis laimėjimo padės grąžinti paskolą. Dar kažkiek atsidėsiu, santaupų turėsiu“.

Daugiau nei 60 000 eurų laimėjęs Donatas atspėjo visus penkis tik Lietuvai skirto papildomo „Eurojackpot“ žaidimo „Džokeris“ skaičius.

Lietuvoje loterijos bilietą sudaro du skaičių deriniai – bazinis ir „Džokeris“. Su baziniu „Eurojackpot“ deriniu 18-os šalių dalyviai žaidžia dėl kaupiamojo 10–120 milijonų eurų vertės „Jackpoto“. O „Džokerio“ derinys leidžia tarpusavyje varžytis tik Lietuvos žaidėjams bei suteikia galimybę laimėti penkių skirtingų dydžių prizus.

„Eurojackpot“ žaidimai vyksta du kartus per savaitę – antradieniais ir penktadieniais.